Хората с по-високи доходи често имат различия в начина, по който харчат, имат нещо общо - навиците, които имат всички богаташи.

Богатството дава достъп до по-добри финансови ресурси, стабилност в работата и възможности за кариера. Според експерти всичко това им дава предимство и допринася за дългосрочните им спестявания.

Ето няколко начина, по които богатите спестяват пари - начини, които се различават от тези, които имат бедните или средната класа.

Плащат за определени услуги

Богатите ценят времето си и са готови да платят за да имат повече време за правят важни за тях неща. Те често възлагат задачи, свързани с домакинство, пазаруване на хранителни стоки или готвене на други хора, което им позволява да се съсредоточат върху по-доходоносни начинания, без да се разсейват.

От друга страна, бедните и средната класа може да гледат на тези услуги като на лукс и не са склонни да харчат пари за това.

Грижат се за здравето си

Богатите обръщат сериозни внимание на здравето си, знаейки, че това е жизненоважен аспект от цялостния им успех и щастие. Те инвестират в качествено хранене, упражнения и други практики, полезни за здравето, за да поддържат своето физическо и психическо благополучие.

Бедната и средната класа може да смятат тези разходи за ненужни или твърде скъпи и може да не приоритизират здравето си, докато то не стане сериозен проблем и в крайна сметка не им струва много.

Купуват на едро

Купуването на едро е нещо, което богатите хора могат да си позволят, докато бедните не могат да си позволят. Обикновено така реално се харчат по-малко пари в дългосрочен план.

Хранене у дома

Колкото и странно да звучи богатите спестяват пари от хранене навън. Въпреки че храненето в изискани ресторанти и опитването на нови ястия може да е забавно изживяване, то също може да е опустошително за портфейла ви. Често богатите избират възможността да се хранят вкъщи и не си позволят излишни разходи.

Рядко си купуват луксозни неща

По-често ще видите маркови дрехи и обувки на човек с няколко кредита, отколкото на някой изпълнителен директор на компания.

Богатите познават стойността на парите и не се поддават лесно на тенденциите или материалните притежания, казват експертите. Въпреки че понякога могат да се похарчат много средства за луксозна кола или дизайнерско облекло, те също знаят кога да дадат приоритет на разходите си за необходимите вещи, вместо да се отдадат на ненужен лукс.

Не правят емоционални импулсивни покупки

Импулсивното купуване е често срещан капан, в който много хора попадат, особено когато пазаруват онлайн. Богатите хора знаят как да устоят на изкушенията и правят покупки само, ако имат нужда от дадена стока. Най-вероятно не пазаруват и на Черния петък.

Съосновател на бизнеси за $2 милиарда споделя най-важното нещо, което правят успешните хора

Съосновател на бизнеси за $2 милиарда споделя най-важното нещо, което правят успешните хора

Милиардерът споделя урок, който е научил по трудния начин

Ограничаване разходите за развлечения

Развлеченията могат да бъдат значителен разход, особено за семейства с деца. Вместо постоянно да ходят на скъпи събития или да купуват най-новите джаджи, че богатите намират по-рентабилни начини да се забавляват като да прекарат вечерта със семейството.

Ползват финансови услуги

Богатите имат достъп до финансови съветници и експерти, което е едно от най-значимите неща за спестяване на пари. Те са професионалисти и могат да им помогнат да направят разумни инвестиции, да управляват своите портфейли и да намерят начини за намаляване на данъците - важен начин за спестяване на пари в дългосрочен план.

Повечето хора нямат достъп до това ниво на финансов съвет, защото не могат да си го позволят или не знаят къде да го търсят.

Множество инвестиции

Един от най-значимите фактори, по който се различават богатите и бедните, че че богатите инвестират парите си - в активи, чиято стойност нараства с времето. Акциите и инвестиции в бизнеса са примери за това.

Бернар Арно дава четири съвета за това как да сме успешни и богати

Четирите съвета на най-богатия европеец за това как да бъдем успешни и богати

Той започва да купува марки през 80-те години на XX век, но едва през последното десетилетие се превръща в един първите милиардери в света

Поддържат важните си контакти

Богатите разбират много добре важността от изграждането на силни връзки и мрежи в различни индустрии. Те често са готови да инвестират в членства, събития и други възможности, които им позволяват да се свържат с влиятелни личности, които могат да помогнат за по-нататъшния им успех.

Бедната и средната класа може да не виждат никакви позитиви в подобни неща и в тези разходи и да пропуснат потенциални възможности за растеж, напредък и спестявания.