Само на 18 години, предприемачът от Франкфурт Андре Браун има работещ и успешен бизнес. През февруари 2020 г. той основава стартъпът Plutus GmbH, който предлага различни услуги като създаване на уебсайт или мобилни приложения. Сред клиентите е и инвестиционна банка Morgan Stanley, според Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Браун и неговият най-добър приятел -16-годишния Марко Кремер са двама от най-младите служители на компанията. Средната възраст на служителите е само 24, като 80 души са заети в областта на услугите и 20 в управлението.

За да има работещ бизнес Браун се труди усилено

Той прекарва част от детството си в дом за деца. След време се премества в Вюрцбург, за да живее при приемните си родители. От малък се проявява неговият предприемачески дух. Той наема екип от приятели, които да му помагат в продажбите на градински джуджета.

Малко по-късно създава канал в видеоплатформата YouTube и печели средства от създаване на съдържание.

Само на 14 години Браун основава агенция Fivee, която осигурява контакти и предлага на компаниите лесен достъп до поколението на Tiktok. След това я продава на добра цена.

Според Браун за в бъдеще Plutus ще реинвестира всеки спечелен цент в развитие на компанията си. Само за година работа във Франкфурт, компанията Plutus вече има и поръчки от местните власти за разработка на платформа.

Чрез платформата местните търговци на дребно могат да популяризират и продават своите продукти и услуги чрез Instagram, YouTube, Tiktok, Google My Business или Facebook.

В личните си профили като LinkedIn Браун споделя и съветите, които му помагат в бизнеса.

Предприемачът каза, че е важно да се свържеш с "хора, с които имате сходни цели и хора, които вече са постигнали това, към което се стремите, защото един ден можете да станете техен наследник".