Латвийската авиокомпания Air Baltic Corporation AS (airBaltic) започва директни полети от летище София до Рига през май 2024 г. Полетите до латвийската столица ще се извършват три пъти в седмицата - във вторник, четвъртък и събота от 2-ти май до 26-ти октомври. От сайта на компанията става ясно, че билетите вече са в продажба, като еднопосочен полет между двете столици струва 86.99 евро, а полетното време е 2 ч. и 30 мин. 

За момента единствените полети между двете столици са с прекачвания.

"Приветстваме airBaltic за решението да стартира директни полети до Рига от летище София. Чрез тях българите ще имат възможност да достигат до всички балтийски и скандинавски летища само с едно прекачване", каза Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на СОФ Кънект, оператор на летище София.

"България Еър" пуска трети неделен полет между София и Варна

"България Еър" пуска трети неделен полет между София и Варна

Цените започват от 50 евро

airBaltic е с близо 98% държавна собственост, хибридна авиокомпания, която комбинира най-доброто от традиционните превозвачи и нискотарифните авиокомпании. Авиокомпанията предлага нискотарифни билети в своята мрежа на конкурентни цени, както и билети не само за директни, но и за трансферни полети.

Компанията лети до над 70 дестинации в Европа, Близкия Изток и Азия. Освен връзките до тези места, авиокомпанията се гордее с най-младата флотилия в Европа, която се състои от един от най-екологичните търговски самолети в света - Airbus A220-300. 

Рига е най-големият град в Прибалтика, известен още с модерни места за забавление и богата средновековна история, архитектура, част от световното наследство на ЮНЕСКО. Латвийската столица е най-големият град в трите Балтийски държави и е третият по големина град, разположен на Балтийско море след Санкт Петербург и Стокхолм.

Wizz Аir открива директен полет от София до Тирана

Първа авиокомпания у нас пуска полети от София до Тирана. Какви са цените на билетите?

Полетното време е 1 час и 5 минути

Това е първата дестинация, която летище София добавя за следващата година. През тази списъкът се увеличи със седем, също толкова дестинации станаха достъпни от столичното летище и през 2022 г.