С настъпването на септември традиционно и цените за море в чужбина се стопиха.

За родните туристи, които стягат багажа за почивка в Гърция и Турция, това е и най-удобното време за съчетаване на полезното за джоба с приятните изживявания.

Хотелиерите в южните ни съседки вече изкушават родните туристи, като свалиха цените за нощувки наполовина, показа проверка на money.bg сред активните предложения за море зад граница през септември.

Така например за нощувка в Гърция нашенци спестяват с около 60 процента от стандартната цена. Изгодни за джоба оферти има за остров Наксос, град Глифада и Крит, а много от курортите привличат гостите си с намаление в цените от около 39 лева за нощувка.

Сумите за пренощуване обаче варират според вида на стаята и екстрите, на които гостът иска да се наслади.  

Курортите в съседна Турция също изкушават българските туристи с изобилие от изгодни оферти. На места хотелите дори предлагат с близо 70 на сто по-малко от цената, за която туристите са наемали стаята през активния летен сезон.

Такива оферти мога да се намерят както в Анталия, така и в Истанбул. Цените за нощувка в южната ни съседка варират от 49 лева за стандартна двойна стая, а повечето оферти включват и закуска в цената си.   

Въпреки заплахата от атентати в Турция, не се отчита сериозен спад в туристическия поток, като според туроператори нашенците търсят по-изгодни и евтини оферти за перфектна ваканция, съчетани с отсядане в хотели с различни екстри и изглед към плажа.

Междувременно се отчита и ударен интерес към екскурзии last minute в чужбина с пренощуване в all inclusive хотел.

Така например ваканция до Анталия в началото на септември може да излезе с 30 на сто по-изгодно. От стандартната цена на пакета от 1115 лева нашенци спестяват малко над 330 лева, а пътуването им излиза около 780 лева на човек с включени 7 нощувки и самолетен билет.