Пътуването от Европа до Австралия и обратно вече ще бъде с една идея по-леко, защото първите полети между двата континента без спирки и прекачвания вече са тук. Или почти.

Австралийските авиолинии Qantas обявиха, че пускат първите директни пътувания по маршрута. 17-часовите полети от Лондон до Перт ще бъдат извършвани от самолети Boeing 787-9 Dreamliner.

Линията ще бъде пусната през март 2018 година, като ще влезе в класацията за най-дългите полети в света, пише CNN Money.

"Това е голяма промяна. Австралия никога не е имала директна връзка с Европа преди, така че възможностите ще бъдат огромни", коментира главният изпълнителен директор на Qantas Алън Джойс.

Пътуването по въздух между Пърт и Лондон ще бъде дълго 9009 мили или 14 498 километра. Рекордьор обаче е линията между Ню Делхи и Сан Франциско, която минава над Тихия океан. Тя е дълга 9408 мили или 15 140 километра.

През февруари пък катарските авиолинии пуснаха полети между Оукланд и Доха, които са с продължителност от 17 часа и 45 минути.