Spa Nordic се намира в Челси, Квебек. Въпреки че е разположен в красивите покрайнини на френско-говорящата канадска провинция, комплексът е само на 20 минути път от Parliament Hill в столицата на Канада - Отава, пише Forbes.

В страните от Северна Америка от години особено популярен в СПА туризма е термичният цикъл. Той представлява редуваното на гореща и студена среда, като между всеки курс се прави почивка.

В Spa Nordic има много варианти за горещата част - хидро масажна вана, сауна или парна баня.

Снимка 407756

Източник: chelsea.lenordik.com

Най-голямата атракция обаче е басейнът Kalla със солена вода. Той е изкопан на 5 метра дълбочина в скала и съдържа 10 тона сол. Целта е да докара на гостите усещане като плаване в Мъртво море. Използват се внимателно подбрани балансирани магнезиеви соли. Непрекъснато се проверява чистотата и солеността на водата, която трябва да е не повече от 12 процента.

Това е вторият по рода си в света такъв солен басейн и единственият в Северна Америка. Швейцария е другата страна, която може да се похвали с такава атракция.

Снимка 407755

Източник: chelsea.lenordik.com

Студените зони не отстъпват по нищо на термо кътчетата. Ледена вода, която идва директно от водопад в планината се събира в басейн на комплекса. Температурата му е 10 градуса. Много от гостите не могат веднага да влязат във водата или го правят постепенно. Но за тези, които успеят, горещите сауни и соленият басейн ще се сторят особено приятни.

Комплексът разполага с три отделни зони за нуждите на всеки от гостите - за тези, които обичат шумните места и привържениците на спокойствието и тишината.

Kaskad е първата от тях, оборудвана с удобни хамаци за почивка или дрямка. В нея се намират и някои от топлите зони, а персоналът напомня непрекъснато да се пази тишина.

Следващата е Borna, където е и студеният басейн. В тази зона вече може да се разговаря тихо.

Снимка 407758

Източник: chelsea.lenordik.com

Социалната панорама е мястото за питие, ястие и оживен разговор.

Освен СПА зоните комплексът има и по-екстремно предложение за активните посетители. Spa Nordic предлага едночасов преход със снегоходки в парка Гатино.