Акциите на най-успешният и известен италиански футболен клуб - "Ювентус", скочиха рекордно след като във вторник беше потвърдено, че звездата на "Реал Мадрид" Кристиано Роналдо официано ще играе за тях.

Вчера излезе информация, че договорът за трансфера на футболиста ще бъде в размер на 100 милиона евро или 117 милиона долара, съобщава Business Insider.

През последната седмица пък акциите на клуба поскъпнаха с около 35% , след като се появиха първите коментари около това, че Роналдо най-вероятно отива в "Ювентус".

За сравнение през 2009 година Кристиано премина от "Манчестър Юнайтед" в италианския отбор срещу 94 милиона евро.

Акциите на "Ювентус" скочиха драстично заради слуха за покупката на Кристияно Роналдо

Потенциалният нов клуб на Кристиано Роналдо печели от него, преди още да е подписал

Футболистът се очаква да донесе значителни приходи

Първият договор на звездата там беше на стойност от 11 милиона евро годишно. За сезон 2013-2014 той обаче подписа ново споразумение, според което в следващите три години той получаваше нетно възнаграждение от 17 милиона евро, което го превърна в един от най-скъпо платените футболисти в близката история.

През 2016 година Роналдо получи ново увеличение до над 21 милиона долара годишно.

Новият му договор с "Ювентус" се очаква да бъде за четири години и да му гарантира по 30 милиона евро на година.

Тази сума обаче може и да си заслужава, като се има предвид, че през 2009 година "Реал Мадрид" беше оценяван на 1,353 милиарда евро, а към юни 2018 година клубът е оценяван на двойно повече - 3,48 милиарда евро.

Голям принос за това има именно Кристиано, защото неговото име има принос за продажбата на 40% от тениски на "Реал".