На 28 февруари тази година в сградата на Регионалната дирекция на АДВ - гр. Русе ще се проведе търг с явно наддаване на дворно място с площ 16 532 кв.м., заедно с построените в него профилакториум (представляващ четириетажна монолитна сграда с РЗП 7 896 кв.м.), трафопост и гараж, съобщиха от АДВ.

Началната тръжна цена на имота е фиксирана на 211 668 лв.

До 26 февруари желаещите да участват в търга трябва да внесат по безкасов начин депозит 10% от обявената начална продажна цена.

При осребряване на изнесеното за публична продан от публичния изпълнител имущество и имуществени права на обявеното в несъстоятелност дружество „Нова Плама" АД, ще бъдат частично удовлетворени данъчно-осигурителни вземания и задължения към съдилища, които са в особено големи размери.

Агенцията за държавни вземания представлява държавата и в производствата по несъстоятелност, когато тя е кредитор с публични и определени със закон частни държавни вземания.

В утвърдения от съда оздравителен план на „Нова Плама" АД агенцията е включена като кредитор с публични и частни държавни вземания. АДВ е предявила нововъзникнали публични държавни вземания и във възобновеното производството по несъстоятелност на дружеството. Към настоящия момент синдиците извършват продажби на имущество от масата на несъстоятелността, а постъпилите от продажбите средства ще бъдат разпределени между кредиторите на рафинерията. В тези продажби не е включено имуществото, което ще се продава по реда на ДОПК от публичния изпълнител при АДВ.

В производствата по несъстоятелност правомощията на АДВ по процесуално представителство на държавата в качеството й на кредитор по публични или частни вземания се осъществяват от Дирекция „Търговска несъстоятелност", съгласно устройствения правилник на агенцията.