В писмо до премиера Сергей Станишев от КТ "Подкрепа" настояват лично Иван Костов и отговорните министри от неговия кабинет, а не сегашното правителство да плати 10 000 000 долара обезщетение на Гад Зееви по повод приватизационната сделка с авио компания Балкан.

Припомняме Парижкият арбитражен съд присъди на бизнесмена обезщетението по жалбата на Зееви срещу България за разтрогнатата сделка за националния ни превозвач, съобщава News.bg.

От синдиката припомнят, че са внесли още преди години документи по скандалната сделка в МВР и Върховната касационна прокуратура, но до момента няма повдигнати обвинения и следствие.

В писмото, подписано от Константин Тренчев, се настоява премиерът да упражни личния си авторитет и подадените сигнали да бъдат разгледани.
Във връзка с приватизацията на Авиокомпанията в публичното пространство периодично се повдигат коментари, които обаче не доведоха до никакви реални резултати.

При тази сделка не само бе ощетен националният интерес, но и споменатият приватизатор разпродаде всичко, което можеше да бъде продадено в страната и в чужбина, в т.ч. и акциите на БГА "Балкан" в CITA.
Също така, изхвърли на улицата стотици висококвалифицирани работници, специалисти, стюардеси, пилоти и обрече на мизерно съществуване тях и техните семейства, се казва още в писмото на „Подкрепа".