С решение на Надзорния съвет на Булгартабак-Холдинг АД от втори февруари 2007 год. са открити процедури за продажба на петте най-големи и печеливши дружества в структурата на холдинга.

За продажба са обявени притежаваните от „Булгартабак-Холдинг" акционерни участия в дружествата за производство на тютюневи изделия - София-БТ, Благоевград-БТ, Пловдив-БТ, Слънце-Стара Загора БТ и Плевен-БТ.

Според предварителната стратегия за развържавяване на холдинга беше предвидено тези пет печеливши компании да останат в структурата на холдинга без да бъдат продавани.

От дружеството са обявили, че стартират и продажбата на Гоце Делчев-БТ, която ще бъде осъществена чрез публично предлагане на „Българска фондова борса - София", става ясно от съобщение на БФБ-София.

Продажбата на притежаваното от „Булгартабак Холдинг" акционерно участие в капитала на „Кърджали-БТ" пък ще бъде осъществена чрез публично оповестен конкурс с единствен критерий за оценка на подадените оферти - предложена покупна цена.

Припомняме, че до сега през борсата беше приватизирано "Пловдив Юрий Гагарин БТ" за сумата от 32.4 млн. лв., а "Дупница-БТ" така и не успя да привлече инвеститорски интерес.