Държавната агенция по туризъм днес открива обновения си Информационен център на пл. "Св. Неделя" 1 в сградата на Агенцията.

Припомняме ви, че проверка на Money.bg на 7.11.2006 г. показа, че туристическият информационен център, чиято главна цел е да подпомага и информира за възможностите за отдих в България, не разполага с никакви туристически рекламни материали и брошури в навечерието на активния зимен туристически сезон.

Празни стелажи и рафтове, с разпръснати тук таме списания от миналата година, посрещаха гладните за туристическа информация клиенти.

Обяснението тогава беше, че в момента се печатат брошурите за следващата година, които щели да влязат в обращение около началото на януари и затова Държавната агенция по туризъм, към която е информационния център, не предлага никакви рекламни брошури.

На 15 и 16 декември активният ски сезон беше официално открит в най-големите ни зимни курорти Пампорово и Банско. На 23.12. ски сезонът официално се открива и в Боровец.

Гостите на откриването ще имат възможността да се пуснат и по 10-километровата Мусаленска пътека от Маркуджиците до хотел „Рила". За новия сезон е инсталирана лифт-пътека с дължина от 200 м - една от най-дългите в Европа.