В Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/, на основание чл. 24, ал. 1 от Закона за защита на конкуренцията /ЗЗК/, е постъпило уведомление, по което е образувана преписка с № КЗК - 134/26. 02. 2007 г.

С него Комисията се уведомява за намерението на "Евроком Кабел Мениджмънт България" ЕООД, гр. София да осъществи концентрация на стопанска дейност по смисъла на чл.21, ал.1, т.2 от ЗЗК, чрез придобиване на контрол върху "Центрум Груп-Кабел" ООД, гр. София

Очаква се сделката да засегне националните пазари по предоставяне на платена телевизия и косвено по предоставяне на интернет достъп, както и по преодставяне на аудио-визуално телевизионно съдържание и по-конкретно телевизионни канали. Искането е КЗК да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение.

В тази връзка на основание чл. 51, ал. 1, т.1 ЗЗК, всяко заинтересувано лице може да изрази своето писмено становище относно планираната сделка и въздействието, което нотифицираната пред КЗК концентрация ще окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар на територията на Р България.

Становището следва бъде заведено в деловодството на КЗК в срок от седем дни от датата на публикуване на настоящото съобщение (02.03.2007г.), като бъде подкрепено със съответни доказателства.