Динята без семки и така наречената „бамболино" създава положителен имидж на македонските стопани, които следят процеса на производство „от семка до трапеза".
Единственият производител на „бамболино" в Македония е „Агропазар". Бамболино в комбинация с македонското слънце, плодородната почва и вещите ръце на производителите го прави европейско чудо. Бамболино е хибрид на либеница без семки,чието тегло е между 2,5 и 3,5 килограма.
Цената на „бамболино" е двойно по-висока от стойността на останалите дини, които вървят по 7-8 денара. Единственият проблем е амбалажът и опаковките на дините, които се произвеждат по принцип в Гърция и Испания. Македонските „бамболино" могат да се сравняват само с италианските дини „канталуле", твърдят експерти.
В България на големите хипермаркети също можете да намерите „бамболино".