Германската верига за козметика "Дъглас" придобива мажоритарен дял от "Beauty Zone", собственост на българската компания "Козметик плюс ритейл", част от "Козметик плюс", съобщи regal.bg.

Сделката между "Дъглас" и "Козметик плюс" може да се определи като първата голяма в сферата на търговията с козметика, аксесоари и грижа за тялото. "Дъглас" е една от най-големите вериги магазини в редица европейски страни.

"Козметик плюс ритейл", в което "Дъглас" ще е мажоритарен собственик, ще развива през следващите години и двете марки на българския пазар, казаха от "Козметик плюс". В момента "Beauty Zone" има три обекта в София - по един в двата търговско-развлекателни комплекса от типа мол и един на бул. "Витоша". През май предстои откриването на магазин във Варна, а до края на годината - в Плевен и Стара Загора.

В резултат от сделката на българския пазар ще започнат да работят и магазини с марката "Дъглас", казаха от "Козметик плюс". Това са обекти с богат асортимент и с поне 300 кв.м площ. Вече има подписан договор за наем с комплекса на "Карфур Цариградско" и се водят преговори и с други търговски центрове. Първият магазин на "Дъглас" може да се очаква до 2009 г., съобщиха от компанията.

Стъпвайки на българския пазар, германската верига на практика е първият по-голям специализиран представител на европейската търговия с козметика. Друг основен играч, който има планове за българския пазар, е веригата "Сефора" (Sephora), която има голяма мрежа в Европа и САЩ.