Globul и Българският футболен съюз (БФС) продължиха договора си за партньорство и Globul ще бъде генерален спонсор на българския национален отбор по футбол до пролетта на 2009 г.

Съгласно договора, Globul ще продължи да подкрепя финансово БФС и националния отбор на страната и ще рекламира чрез отбора своята търговска марка и услуги. Договорът предвижда и специален бонус за отбора, в случай че той се класира за Европейското първенство в Австрия и Швейцария през 2008 г.

Партньорството между мобилния оператор и БФС започна през 2003 г. и е сред приоритетите в спонсорската политика на компанията.

„Globul подкрепя в добри и трудни моменти българския национален отбор вече четири години, така както подобава на едни истински фенове. Така както един спортист преследва съвършенството и в честна надпревара търси победата и любовта на почитателите си, така и Globul се стреми да предлага на своите клиенти висококачествени услуги и се старае да запази своята позиция на избор No. 1 за потребителите на мобилни услуги в България." - коментира изпълнителният директор на Globul Танасис Кацирубас.

Спонсорството на българския национален отбор по футбол е сред основните дейности на Globul в подкрепа на българския спорт и българските атлети. Globul е и основен партньор на Българската федерация по тенис и заедно с нея организира веригата от турнири GLOBUL Тennis Cup.