Ръководствата на синдикалните организации на КНСБ и КТ "Подкрепа" в „Кремиковци" АД настояват за незабавна реакция по обезпечаване опазването на материалните ценности и документация на „Кремиковци".

Според тях в „Кремиковци" се реализира разграбване както на материални ценности, така и на изключително важна финансово-счетоводна документация. На съвместно заседание на двата изпълнителни съвета на двата синдиката в „Кремиковци" ние подписахме писмо до главния прокурор Борис Велчев, до Михаил Миков и до Миглена Тачева. Това писмо трябва веднага да е изпратено до съответните институции. Това каза Людмил Павлов, председател на ФСО "Подкрепа" в „Кремиковци"АД, съобщи Фокус.

Причина за нашите действия е безхаберието по отношение на комбината. Ние очакваме да се разпореди полицията да охранява по-отблизо комбината, защото хората, които работят тук, постоянно се оплакваха, че има големи кражби, каза още той и допълни, че в последните два-три дни се е изкарвал архива и се е предавал на индийците.
 
Всеки ден охраната на „Кремиковци" докладва за извършени кражби в завода. В момента цветните метали са на много висока цена, а онзи ден беше установи кражба на 1 тон цветни метали като не е намерен извършителят. В същия момент видяхме, че се изнася архивът на „Кремиковци".

Обяснението за изнасяне на документацията е, че тя ще бъде изпратена в Индия, за да бъде направен одит на счетоводната част. Но документите се изнасят без опис и никой не може да каже какво точно се изнася и че е точно това, което се казва. Това може да са счетоводните документи на целия завод", обясни още Павлов.