70 автобуса с кремиковски работници са на път към София. Автопоходът ще премине по Ботевградско шосе през сборния пункт - храм-паметник "Ал. Невски" към сградата на  Министерския съвет.

По последна информация до края на седмицата ще започне поетапното изплащане на заплатите им, съобщи БТВ. Вчера комбинатът сключи договор за продажбата на 25 хил. тона готова продукция на Държавния резерв. Вчера синдикалисти се срещнаха с началника на кабинета на премиера.

Според синдикатите държавата трябва да осигури възможности за опериране на украинската компания "Смарт груп", защото тя има реален потенциал за това. Още миналата седмица стана ясно, че се очаква и официална оферта от компанията до дни.

Васил Яначков от КНСБ бе категоричен, че заплати трябва да се изплатят тази седмица и настояването на синдикалистите е те да бъдат изцяло платени, а не в зависимост от реализираната продукция.

По-рано тази сутрин от синдикатите съобщиха, че не са планирали блокиране на булеварди и улици в София, но протестният автопоход вече създава затруднения в трафика в столицата, съобщава Дарик.

Протестиращи работници от "Кремиковци" са блокирали автомагистрала "Хемус" на входа и на изхода на София от 13.00 часа. Блокадата е при Долни Богров, съобщи на пресконференция Константин Тренчев, лидер на КТ "Подкрепа".

Образувало се е огромно задръстване, съобщи БНР. Междувременно министър-председателят Сергей Станишев увери, че изплащането на заплатите на работещите в „Кремиковци" ще започне още тази седмица

От 7.00 часа започнаха задръстванията по бул. "Тодор Александров" от кв. "Люлин". Затруднено бе движението по бул. "Александър Малинов" в „Младост", както и по бул. „Цариградско шосе".

Задръстване имаше по бул. "Васил Левски" в района на Ректората. Натоварен бе трафикът по бул. "Цар Освободител", бул. "Евлоги Георгиев", бул. "Мария Луиза", бул. „Дондуков". Задръстване има на бул. „Г. М. Димитров".

При Националния стадион на ул. „Гурко" се бе образувала „тапа" от автомобили, която стига до бул. "Васил Левски". Т-образното кръстовище бе почти блокирано от автомобили.

Затруднено е движението по всички големи и малки улички вътрешноквартални улици в квартали „Белите брези", "Гоце Делчев", "Бъкстон", "Павлово", "Борово", "Красно село", „Бояна" и други.

Най-малко час отнема придвижването от тези квартали до центъра, независимо дали хората се движат с личния си автомобил, с градски транспорт или с такси.

На бул. „България" колоните от автомобили бяха от светофар до светофар. Преминаваше се на няколко зелени сигнала при магазин „Била" и кръстовището с ул. „Тодор Каблешков", при ул. „Гоце Делчев", при бул. „П. Ю. Тодоров" и бул. „Акад. Ив. Евст. Гешов", при НДК и кръстовището с бул. „Фритьоф Нансен".

Затруднено бе движението и в района на Военномедицинска академия, по улиците „П. Славейков", „Прага" и всички околни по-малки улички. Интензивен бе трафикът в района на Руски паметник и на Петте кьошета, където имаше колони от коли.

В района на Сточна гара и по булевардите „Сливница" и „Данаил Николаев" задръстванията остават едни и същи почти през целия ден. По "Ломско шосе" и вътрешнокварталните улици в "Надежда" също има изключително интензивен трафик.