Листваната на лондонската фондова борса Atlas Estates Limited купи осеметажната офис сграда "BSR Center" на бул. "Тотлебен" в София за  7,3 млн. евро, съобщиха от sgrada.com.

Сградата е с 3,472 кв. м отдаваема площ. Месечният наем на квадратен метър е 14 евро, като в момента цялата сграда е отдадена дългосрочно. Нетната доходност от наеми е 8,2%, съобщават от Atlas. 

Сделката на Atlas Estates е първата в България и е част от стратегията на компанията за навлизане в Източна Европа. Изпълнителният директор Амос Пикел съобщава, че в следващите месеци ще стане ясно, какви са бъдещите им намерения у нас.

През март 2006 г. Atlas Estate набра 165 млн. евро чрез листване на алтернативния сегмент на лондонската фондова борса (AIM). Справка в сайта на компанията сочи, че целта на мениджмънта е постигането на 20% годишна въвръщаемост върху инвестициите, след като сумата, набрана от листването бъде изцяло инвестирана. 

Atlas се притежава и управлява от своите най-големи акционери - Elran Group, Izaki Group и RP Capital Group и има активи в Полша, Румъния, Словакия, Унгария.