Днес, министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще запознае представители на ЕК с инициативата на министерството „Аз спасявам живот", информираха от пресцентъра на институцията. 

По време на срещата ще бъдат демонстрирани подготвените за кампанията интернет сайт и видеофилм. Презентация на Европейската харта за пътна безопасност ще изнесат специално пристигналите от Брюксел Мария Тереса Санс - мениджър на проекта и Од Дольосал - координатор на Европейската харта за пътна безопасност.

На представянето ще присъстват и съветникът по информация и комуникации в Представителството на Европейската комисия в България Ингрид Шикова, както и представители на институции, обществени групи и търговски компании и организации.

Идеята на българската инициатива „Аз спасявам живот" е да декларираме, че осъзнаваме, че значението на проблемите на пътната безопасност надхвърля националните и регионалните граници. Това е проблем, който касае страните от целия свят, затова е нужно да потвърждаваме необходимостта от особено внимание към проблемите на пътната безопасност и от разширяване на сътрудничество за тяхното решаване.