Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще участва в заседанието на Съвета на министрите на транспорта на Европейския съюз. То ще се проведе на 12 октомври 2006 г. в Люксембург.

В рамките на заседанието ще бъде обсъден средносрочния преглед на Европейската комисия на Бялата книга по транспорт и условията за устойчиво развитие на сектора. Ще бъде коментирано актуалното състояние на програмата GALILEO.

По време на срещата ще бъдат разгледани и въпроси в областта на въздушния транспорт, като Предложение за Регламент на Европейския парламент и на Съвета за общи правила в областта на сигурността в гражданското въздухоплаване и Предложение за Регламент на Европейския парламент и на Съвета за общи правила за извършването на въздушни транспортни услуги в Общността.

Преди това министър Мутафчиев ще разговаря в Брюксел с вицепрезидента на Европейската комисия и комисар по транспорта Жак Баро, с директора на дирекция „Трансевропейски мрежи" на Главна дирекция „Транспорт" Едгарт Тилман, както и с директора на дирекция „Сухопътен транспорт" на Главна дирекция „Транспорт" Енрико Паскуарели .