Oт 14 април започват редовните полети на нискотарифния авиопревозвач  - "Norwegian Air Shuttle" - от и до Осло всяка събота до края на месец октомври, с час на кацане в Бургас 20.15 и на излитане 20.55ч., съобщават от Летище-Бургас.

Пристигане в Осло - 23.30ч. местно време. Общо планираните полети са 29. Билети се продават в Интернет.

До момента няма анулирани полети на авоипревозвача "Hemus Air"по редовните вътрешни линии от и за София, уточняват от летището.

Новото лятно разписание включва - излитане всеки ден в 6.50ч. от Бургас и кацане обратно от София в 22.05ч. Всеки пътуващ само с ръчен багаж може да се регистрира на летище Бургас до 10 минути преди обявения час на излитане, съобщават от летището.

Планирани са полети с най-комфортния самолет, който лети в България -ВАЕ /Джъмболино/ , с четири реактивни двигателя под крилете.

Летище Бургас откри началото на сезона на 25 март с редовна международна линия Копенхаген - Бургас- Копенхаген. Полетите се изпълняват от нискотарифната авиокомпания „Sterling".

Ръстът на броя пътници по редовната международна линия е над очакваното- през изминалата неделя със самолет Боинг 737-800 са превозени 289 пътници - 98 са пристигнали и 191 са излетели за Копенхаген.