Българската фондова борса ще открие Първата си регионална кръгла маса в Гранд хотел Варна на 10 ноември, за да представи предимствата на публичните компании и възможностите за финансиране чрез капиталовия пазар, съобщиха от пресцентъра на борсата днес.

Темата на Форума ще бъде "Българската фондова борса и бизнесът - партньори в Европейския съюз.

В начинанието частие ще вземат представители на бизнеса, както и на местната власт от Варна, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен.
Активни ще са регионалните структури на Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата и Асоциацията на Индустриалния капитал в България.

На Кръглата маса ще има и много инвестиционни посредници, които на място могат да консултират индустриалците за предимствата на публичните компании.

На Форума ще бъде представена Българската фондова борса, ще се дебатира правната рамка на капиталовия пазар, както и процедурите по преобразуване на дружествата в публични. Ще бъде споделен опита на публичните компании, както и на общините, които вече откриха предимствата на финансирането чрез БФБ.