"Олиото в Мадрид по-евтино от София", извежда вестник "Труд

Бутилка слънчогледово олио в София струва 1.42 евро, а в супермаркета, който е от типична верига за средна ръка купувачи, цената е 0.80 евро.
Брашното в София е 0.48 евро за пакет от 1 кг, а в Мадрид - 0.40 евро. Прясното краве мляко се продава съответно за 0.73 евро и за 0.45 евро.
Свинското месо - пържоли и бут, също са по-евтини в Испания, отколкото у нас. Така е и с яйцата и пилетата.
Минималната заплата в Испания е 570 евро, отбелязва изданието.
 
"Обраха "Томас Кук", съобщава вестник "24 часа"

Най-прочутият туроператор на Слънчев бряг - "Томас Кук", олекна с четвърт милион, след като крадци за минути проникнали в офиса.
Те атакували представителството на голямата фирма в западната зона на курорта, близо до стадиона. Проникнали в офиса на първия етаж, сваляйки монтажните болтовете на метална решетка, а след това и комарната мрежа.
Сградата не е оборудвана със СОТ, казаха източници от полицията. Нощем имало жива охрана, но в другата част на сградата.

Скъпи кредити, евтин GSM, съобщава "Стандарт" в рубриката си са икономика.
Кредитите поскъпват от днес. С 0.5% вдигат лихвите по заемите си повечето трезори заради мерките на БНБ за овладяване на кредитната експанзия.
От 1 септември банките вече ще внасят в БНБ като резерви 12% от депозитите си вместо 8 на сто, както досега. Това ще оскъпи ресурса им с 0.5%, а в централната банка ще останат замразени около 1.5 млрд. лева.
От 1 септември падат цените за разговори в роуминг. "М-Тел" първи въведе по-ниските тарифи още от 27 август. Абонатите на оператора ще плащат по 1.15 лв. на минута за изходящо обаждане и по 0.56 лв. за входящо. Клиентите могат да изберат и тарифата "Травълър", която дава цени от 99 ст. на минута с някои от европейските държави.
От 30 август е в сила и евротарифата на "Вивател". Цените са също 1,15 лв. за изходящите и 56 ст. за входящите разговори.
От днес по-евтино ще говорят и абонатите на "Глобул". Минута изходящо повикване е 1.08 лв., а входящото - 0.516 лв.

Дъжд сваля цените по морето, предрича "Стандарт". Лошото време сваля цените по морето. Хотелите са до 50% по-евтини, защото хората масово отказват резервациите си заради прогнозите за дъжд.
Бирата в морските капанчета вече падна на 2 лв., поевтиняха и рибните деликатеси. Примамливи оферти са подготвили и в планинските курорти за предстоящите почивни дни от 6 до 9 септември.

"Германия дава 1900 евро заплата на наши медсестри", научаваме от "Новинар"

Заплата между 1688 и 1900 евро могат да получават български операционни сестри и болногледачки на възрастни хора, ако заминат да работят в Германия.
Обявени са свободни работни места и за наши зидари, мазачи, месари.
Кандидатите могат да подават документи до 25 септември. Те трябва да представят диплома за завършено професионално образование, документ за стаж по специалността, както и да владеят добре немски език.

Наши атакуват 6 млн. евро джакпот на Острова, съобщава "Стандарт".
Ако не ви задоволява родният джакпот или дълго време удряте на камък - стягайте куфарите и атакувайте европейските лотарии, зове вестникът. Там ви чакат милиони в чували! Чужди зевзеци живеят от тото туризъм, като обикалят света и пускат фиш с надеждата да грабнат и голям джакпот.
Euromillions e лото с най-големи джакпоти на Стария континент. Тазседмичният вече е 26 млн. евро. Парите се изплащат веднага и не се облагат с данъци. Euromillions се играе във Франция, Испания, Англия, Австрия, Белгия, Ирландия, Люксембург, Португалия и Швейцария. Шансът да спечелиш евромилионите се изчислява на 1:24, а като най-голям възможен джакпот се сочи 200 милиона евро. Билетчето за лотарията струва само 2 евро. За да спечелят джакпота, играчите трябва да познаят пет основни числа от 1 до 50 и два "щастливи номера" - от 2 до 9. Цифрите се теглят всеки петък в 21 ч.
В Англия джакпотът в играта на тото вече е 4.5 млн. паунда. Космическата сума ще влезе в нечий джоб най-рано в сряда.

"БСП праща генерал Бриго срещу ген. Бойко", продължава предизборната тема "24 часа"

Генерал Бриго Аспарухов е кандидатът на БСП за кмет на София. Той бе избран от софийската соцорганизация след драматично 4-часово заседание в присъствието на лидера Сергей Станишев снощи. Софийският ляв актив избира на балотаж между Аспарухов и лявото юпи Георги Кадиев.
Ексшефът на разузнаването спечели битката с 26 срещу 24 гласа.

Станишев отказва ремонт на царя, извежда "Стандарт" от представянето на 191 страници отчет за двете години управление на правителството.
Няма да правя персонални или структурни промени по нечии лични желания, отсече вчера премиерът Сергей Станишев.
Имаше нужда от реформи в правителството преди два месеца и те бяха направени, отсече Станишев. Така премиерът попари мераците на царя да смени петимата си жълти министри в кабинета по Коледа.
Постигнахме много, но през изминалите две години опровергаваме митовете - че това правителство е безпринципно, че няма да заработи, че няма да влезем в ЕС, че ще има проблеми с финансовата стабилност, каза още Станишев.
Не сме се самозабравили и много добре разбираме, че имаме гарантирани няколко неща, заключи Станишев. Според него това са - финансовата стабилност, ускореният икономически растеж, повече инвестиции в България, повишена конкурентоспособност на икономиката.
Ако някой си мисли, че ще прави нова 1997 г. и хората ще плащат за техни лични амбиции, си прави много погрешна сметка. Да не говорим, че някои политици са се залетели и си мислят, че говорят с небесата, коментира премиерът.

"Станишев пропусна борбата с престъпността в отчета на кабинета", е акцентът на вестник "Новинар"

Премиерът Сергей Станишев пропусна да отчете какво е направило правителството за борбата срещу корупцията и престъпността за половината от мандата му.
В продължение на 1 час той говори само за успехите на кабинета в социалната и икономическата сфера.