Трите най-големи обществени организации, които представляват интересите на излъганите вложители и акционери, са решили да изработят съвместна стратегия за действия.

Това са Асоциацията за помощ на пострадалите инвеститори, „Вложителите на Русия" и Всеросийската асоциация на регионалните и обществено-държавни фондове за защита на инвеститорите. Съобщението е на списание "Собственник".

Председателят на първата организация заявява: имаме намерение да обединим опита и човешките ресурси, за да се борим заедно за своите права. Това става особено актуално в навечерието на предстоящите избори.

Важността идва от факта, че огромен брой руснаци са засегнати от машинации: около 50 милиона жители на РФ - вложители в различни пирамиди, съ-инвеститори в дялово строителство, собственици на земи и т.н. - са пострадали от „нечистоплътния бизнес и корумпираните чиновници".

Така че проблемът засяга огромно число граждани, от чието волеизявление зависи каква ще бъде властта в Русия.

В събота трите организации дават съвместна прес-конференция в Москва, на която ще се изготви единен план за изборите за Държавна дума и за президент на РФ.

Не се изключва възможността трите организации да излязат със свой общ кандидат.