Народното събрание ще преведе 40 000 лева по сметката за набиране на помощи за семействата на пострадалите от катастрофата край Бяла. Това съобщи днес, 13 декември 2006 г. в пленарната зала председателят на парламента Георги Пирински след заседанието на председателския съвет на Народното събрание. Средствата ще бъдат осигурени от удържани суми за отсъствия от парламентарни заседания.

Председателят на Народното събрание информира депутатите, че на 9 декември 2006 г. се е срещнал с кмета на Бяла Кольо Келерджиев и в разговора кметът е потвърдил, че има действителна нужда от финансова подкрепа и е отправил апел за възможна помощ.

Георги Пирински определи кризисната ситуация в Бяла като свръхнапрежение за общината - и финансово, и организационно, което изиква оказване на максимална и адекватна подкрепа. Общината е тази, която най-добре може в момента да прецени какво е необходимо и на кого е необходимо да се помогне, а ние като законодатели следва да бъдем готови да намерим оптималното решение, допълни той.

Още тогава Народното събрание изрази готовност да помогне за преодоляване на последиците от трагедията край Бяла.