Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и вицепрезидентът на "Монтюпе" Дидие Крузе направиха първата копка днес на най-новия завод за автомобилни части у  нас, който ще се изгражда на територията на Индустриален парк Русе.

Действието беше символично, защото в знак на уважение към инвеститора първи клас беше направена не първа копка, а излят първи бетон в специален куб с арматурни платна. В трудната процедура, на българския министър помагаха русенският кмет Божидар Йотов и зам.-кметът Валери Андреев.

На изравнената повърхност Дидие Крузе изписа днешната дата, месец и година, а отдолу на кирилица беше изписано и мястото- Русе.

Френският завод "Монтюпе" е един от първите в новостроящия се Индустриален парк в местността "Слатина" край Русе. Министър Овчаров беше запознат с етапите, през които ще премине изграждането на инфраструктурата.

Пътят към Парка е в ремонт - на етап фракция и поставяне на бетонни блокчета. Водопровод с диаметър 250 мм се полага сега, а за втория етап ще се поставят тръби с диаметър 400 мм. за захранване с вода на цялата територия. Изпълнява се и договор на стойност близо 4 млн. лева за електроснабдяване на парка.

Русенският кмет призна, че френският завод е от огромно икономическо значение за Русе  и региона. Очаква се предприятието да заеме водещо място в местната икономика с близо 500 работни места, 20 000 кв.м площ и сериозни инвестиции.