Според синдикатите, ръководството на „Кремиковци" не иска да изплати заплатите на работниците, въпреки че представителите на Константин Жеваго - „Ворскла Стийл България" са готови веднага да преведат сумите.

Главния изпълнителен директор Гунтопали Джаганадам въпреки, че е известен за наличието на необходимите средства за изплащане на работните заплати, не предприема никакви действия за изплащането им, се казва в съобщението, разпространено от „Подкрепа".

Според тях това са едни предвидени от ръководството на „Кремиковци" АД действия, които искат да дискриминират подписаното тази нощ споразумение с „Ворскла Стийл България".

Синдикатите прилагат и писмо от „Ворскла Стийл България", в което се казва, че кмпанията пристъпва към изпълнение на подписания договор с „ Кремиковци" АД, за което моли да й бъдат предоставени някои данни с цел стартиране на изплащане на дължимите работни заплати за май.

Става дума за общата сума на заплатите, както и разпределение на дължимите суми по отделни производства, а също и банки и банкова сметка.