В Русе започна строителството на най- новата русенска църква "Всех Святих".  Първият камък беше положен от кмета на града Божидар Йотов в Парка на Възрожденците, близо до мястото, където преди 30 години за една нощ комунистите събарят стария храм със същото име.

Четири русенски свещеници, начело с Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Неофит, в съслужение с четири духовници от Гюргевската епископия отправиха молба на български и румънски език към Бог да благослови начинанието и предпази от произшествия строителите.

Изпълнителят на обекта е строителна фирма "Интис", чийто управител Теодорин Патриков с подкрепата на Русенската строителна камера и работници отляха първата количка бетон в основите на църквата.

Засега са събрани едва 10% от сумата, необходима за построяването на църквата, която ще се гради предимно от дарения.

На 9 октомври 2006 година беше учредено сдружението "Всех Святих" за изграждането на храма и предаването му впоследствие на Русенската митрополия. На 21 февруари сдружението беше регистрирано в съда, като идеята беше да се осигури чрез Общинския съвет имот с площ 910 кв.м за църквата.

В средата на 70-те години 100 годишната църква "Всех Святих" е съборена за една нощ от тогавашната комунистическа управа на града. Събитието става повод за легенди и истории от градския фолклор, след като в рамките на година всички участници в събарянето на църквата умират по различни причини.

Тогава започва да се говори, че Русе е прокълнат град, заради кощунственото събаряне на църква. На нейно място по-късно беше построен Пантеонът на възрожденците.

Все още се пазят йерейският трон и иконостасът от стария храм, които ще бъдат преместени в новата църква. Очаква се строителството да приключи до 2 години.