Руското правителство може да обяви днес допълнителни мерки в подкрепа на финансовата система, заяви заместник-министърът на икономическото развитие на страната Андрей Клепач по време на обсъждане на бюджета за 2009 г. от партията Единна Русия, пише „Интерфакс".

"Възможно е днес след съвещанието при президента да бъдат обявени редица допълнителни мерки", каза той. По думите му, тези мерки ще засегнат не само подкрепата за финансовата система, "за да работят парите в икономиката и да не се затяга кредитната примка.

Дмитрий  Медведев е готов да сподели  със западните партньори конкретни мерки за преодоляване на световната финансова криза и неефективността на съществуващата система за международна безопасност. Проблемите на международната политика, кризата на световната финансова система се нуждае от съвместни мерки, заяви Медведев във видеообращение, разпространено чрез официалния сайт на Кремъл.

Финансовите проблеми могат да доведат до рецесия в индустриално развитите страни и да забавят растежа в държавите с бързо развиващите се икономики, заяви Медведев.

Ние сме готови да съдействаме за укрепване на нови финансови центрове и обновление на международните институти, каза още руският премиер.