На 28 май ще бъде ясно името на таксиметровата фирма, избрана да вози пътниците от Летище-София, съобщи днес изпълнителният директор на летището Пламен Станчев.

10 дни преди това отварят офертите на всички таксиметрови компании, пожелали да извършват тази дейност от и до новия терминал на летището.

Реално от 1 юни пътниците на Терминал 2 ще се обслужват само от една таксиметрова компания, както това вече е регламентирано за Терминал 1, за който има сключен договор за обслужване.

Летището обяви конкурса, за да спре изнудването на пътниците, след като в офиса постъпиха десетки жалби, че таксита возят пристигащите на цени по 3 лв/км или искат по 10 лева, за да превозят пътуващите от единия до другия терминал.

На 28 май започва и проверката на експерти от ЕК в Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация " какво е нивото на контрол върху българската авиация и конкретно върху 5-те карго компании, чийто лиценз за полети в ЕС беше отнет преди повече от 2 месеца.

Четири нови полета от зимното разписание са договорени между Летище София и полската авиокомпания ЛОТ.  Полетите ще бъдат по маршрута София - Варшава.