"Холдинг Словенске Електрарне" ООД, Република Словения подписа договор за приватизационна продажба на 4 813 367 броя акции, представляващи 100% от капитала на"Топлофикация Русе" ЕАД, Русе, съобщиха от Агенцията за приватизация.

Договорът беше подписан от Тодор Николов, Изпълнителен директор на АП и от Йоже Загожен и Дамян Колетник, директори на компанията. 

Покупната цена на продаваните акции е в размер на 85 100 001 евро като за 481 337 броя акции от Топлофикация Русе, се допуска плащане с непарични платежни средства.

Купувачът се задължава да не прехвърля акциите на дружеството, правата и задълженията, произтичащи от договора, както и да не намалява участието си в капитала му под 51% за срок от три години, освен с предварително разрешение на Агенцията за следприватизационен контрол.

"Холдинг Словенске Електрарне" се трябва да запази основния предмет на дейност и да не допуска ликвидация или преобразуване на дружеството за срок от три години като трябва да осигури дружеството да извършва дейността си в съответствие с издадените му лицензии.

Договорът предполага словенците да приведат дейността на дружеството в съответствие и да спазва европейските директиви за големите горивни инсталации и с директивата относно контрол и опазване на околната среда от замърсяване, допълниха от АП.