Премиерът Сергей Станишев замина на работно посещение в Лондон, съобщиха от правителствената пресслужба. 

Днес той ще изнесе лекция в The London School of Economics and Political Science (LSE) на тема „Европейският съюз - ползи и недостатъци за/от новите страни-членки".

Утре министър-председателят ще участва в конференцията „Възможности за бизнес в България след присъединяването на страната към ЕС". Форумът е организиран от Европейската банка за възстановяване и развитие и правителството.

В рамките на посещението си, премиерът ще разговаря с президента на ЕБВР Жан Льомиер и ще запознае авторитетни представители на бизнеса с икономическата ситуация и възможностите за инвестиции у нас.

Презентации по време на конференцията ще имат още президентът на ЕБВР Жан Льомиер и министър Румен Овчаров. След края на форума министър-председателят Сергей Станишев и Жан Льомиер ще участват в кръгла маса с представители на медиите.

Предвидено е двамата да разгледат фотоизложбата на Иво Хаджимишев „Златни страници на българското средновековие", подредена в ЕБВР.

Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, който е част от делегацията, водена от премиера Сергей Станишев, ще проведе срещи с президентите на Merrill Lynch Bank и на Calyon Bank. Акцент в неговата съпътстваща програма са разговорите с министъра на търговията, инвестициите и външните работи Ян МакКартни и с крупни инвеститори.

В състава на делегацията са включени и посланикът на България в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия Лъчезар Матев, съветникът на премиера Ивайло Данаилов и др.