Продължаваме да изпълняваме договора за доставка на суровини за "Кремиковци". Удовлетворени сме от решението на съда да обяви комбината в несъстоятелност и да назначи синдика, посочен от нас. Това каза директорът на украинската фирма "Ворскла Стийл" Виктор Деменюк, цитиран от БГНЕС.

Той изрази задоволство и от датата, от която "Кремиковци" е обявен в неплатежоспособност - 31 декември 2005 г., като посочи и от това, че досегашното ръководство на комбината вече не може да се разпорежда с неговите активи и пасиви.

"Очакваме в предприятието да влезе синдикът, който да започне своята работа", посочи Деменюк и отново изтъкна, че "Ворскла Стийл" има интерес към приватизация на "Кремиковци".

"Вече сме подготвили спешна екологична програма на стойност около 30 млн. евро. и се надяваме в срок да получим комплексното разрешително за работа на комбината. Приватизацията трябва да премине през оздравителна програма", каза Деменюк.

Той потвърди, че освен доставката на суровини, "Ворскла" ще започне и изпащане на заплатите на работниците, след като синдикът започне работа в "Кремиковци".