Америка си има Ford GT и Dodge Viper, Великобритания – McClaren F1, Германия - Porsche Carrera GT, а Италия – Ferrari и Lamborghini. Досега обаче Индия не е могла да се похвали с подобен луксозен автомобил местно производство. 21-годишният Сартак Пол е напът да промени това, пише CNN Money.

Амбициозният младеж е решен да създаде първата такава кола с помощта на инженери от индийския технологичен институт в Манипул. Той е нарекъл чисто новата си автомобилна компания Mean Metal Motors (MMM).

Първите прототипи на луксозното возило вече са факт, като Пол се надява готовият автомобил да бъде представен на редовното автошоу в Париж през 2016 г. Той ще носи името M-Zero.

Нейният производител се цели нависоко, като смята, че колата ще се продава на цена между 125 хил. и 150 хил. долара. В този ценови клас тя ще се конкурира с най-бързите и най-лъскави возила в света. Очакванията са M-Zero да ускорява от 0 до 100 км. в час за по-малко от три секунди и да развива максимална скорост до 320 км. в час.