Може би знаете, че известният автомобилен коментатор Джереми Кларксън не само говори за колите по телевизията, но и пише за тях във вестниците в продължение на много години.

Той редовно публикува своите наблюдения от тестване на различни автомобили в британския неделен вестник The Sunday Times. И тъй като той добавя и класификация под формата на брой звезди към устната си оценка (максимумът е пет), не е трудно да се създаде списък с автомобили от тестовете му, които най-малко са му харесали през 2020 година.

И така, кои са те, според чешкия сайт auto.cz?

Снимка 502427

Източник: Aston Martin

Aston Martin DBX (2 от 5 звезди)

Кларксън даде на първия SUV на Aston Martin най-ниската оценка. Той прочете на колата, че трансмисията се управлява с бутони, оплака се от по-лошото качество на кожената тапицерия и най-важното осъди неубедителните характеристики на шофиране.

Особено на магистралата се казва , че DBX буквално се тресе. И ако се опитате да пеете в него, ще разберете какво означава вибрато. Според Интернет вибрато трябва да бъде "периодична вибрация на гласа на един тон".

Снимка 427455

Източник: Instagram / JD7000

BMW M8 Competition Coupé (2 от 5 звезди)

BMW M8 Competition Coupé спечели същата оценка като Aston Martin. Джереми не харесва отношението на M8 Competition към шофирането, дори не беше доволен и от спирачките. Според него баварецът е преди всичко твърде тежък и твърде мощен.

Във връзка с шофьорското усещане известният британец използва аналогията на балерина, която взима ботушите си на работа.

Kia Xceed (2.5 от 5 звезди)

За кросоувъра , който дойде на теста с 1,4-литров компресорен двигател с мощност 103 kW, Кларксън смята , че липсва на мощност. Въпреки това той описа и неспокойното поведение на колата по време на ускорението, а именно дърпане на волана и "тресене" на предните колела. Тоест явления, които той не би очаквал от модерна кола. "Чувствах се като през 80-те", пише Джеръми.

Снимка 453879

Източник: Hyundai

Hyundai i10 (3 от 5 звезди)

Тестът на малкия кореец беше доста странен. От 1153 думи в статията само около 120 са за колата. Hyundai i10 просто не впечатли Кларксън по никакъв начин. "Ако автомобилите са като бездушни инструменти - като хладилник с навигация и асистент за предотвратяване на сблъсък - ние бързо ще научим, че най-добрият и най-евтиният начин за придвижване е изобщо да нямате кола", каза Джеръми.

Снимка 409839

Източник: Skoda

Skoda Kamiq (3 от 5 звезди)

Подобна на Hyundai, се оказа и Škoda Kamiq. Кларксън също не отделя много място на чешкия кросоувър в текста. За модела Kamiq на чешката марка той пише, че е бил почти във всеки "материален начин" същият като братята и сестрите си от Фолксваген и Сеат.

А Volkswagen T-Roc Cabriolet има специална позиция сред тестваните от експерта през миналата година автомобили . Джереми дори посвети само един-единствен абзац на този модел като сподели, че не е намерил нито едно положително нещо в него, за да пише за открития SUV.

Снимка 449571

Източник: Volkswagen

По негово мнение T-Roc не само изглежда ужасно, но дори и обърна гръб поради "упорития отказ да ускори колата" и вместо това отиде до фермата си, вместо да я шофира.