В следващия филм на Джеймс Бонд ще се появят три автомобила на Aston Martin - класическите спортни автомобили DB5 и V8, както и новият супер хибриден автомобил Valhalla.

Това се посочва в официалната Twitter страница на британска марка, където е публикувана снимка на изпълнителя на агент 007 Даниел Крейг и принц Чарлз, позиращи на фона на две коли.

Новият епизод от серията филми за легендарния британски агент носи работното заглавие "Бонд 25" и  ще бъде пуснат на екрана през 2020 година. По-рано в интернет имаше видеоклип от заснемането на картината в северната част на Норвегия, където бе забелязан класическия Aston Martin V8 Vantage. Преди тази кола се появи във филма "Искри на очите" през 1987 г. с Тимоти Далтън в главната роля.

Що се отнася до модела DB5, той се появява за първи път в третата част от серията "Goldfinger" на Джеймс Бонд през 1964 г. и последно е използвана в филма от 2012 г. " "007 Координати: Скайфол"" . Наскоро британците започнаха да строят модерна версия на класическия модел , който ще бъде произведен в 25 екземпляра. Цената на колата е 2,75 милиона паунда.

Снимка 430246

Източник: Aston Martin

Хиперколата Valhalla все още е в процес на разработка. В германско-скандинавската митология това е името на небесния дворец в Асгард, където поподат воините, паднали в битка. Автомобилът ще получи хибриден агрегат, базирана на нов бензинов двигател V6 с две турбини, които ще работят заедно с допълнителни електродвигатели. По предварителни данни общата продукция на блоковете ще надхвърли 1000 конски сили.

В същото време, беше съобщено, че в следващия филм за Бонд основният автомобил на агент 007 ще бъде първият изцяло електрически Aston Martin модел - Rapid E. Идеята да се използва "зелената" кола принадлежи на режисьора Кари Фукунаге, който е активен природозащитник.