BMW представи седмо поколение седан 7-Series. Флагманският модел на баварската марка за първи път в своята 45-годишна история ще се предлага не само с двигатели с вътрешно горене, но и с изцяло електрическо задвижване.

Новото BMW 7-Series получи външен вид в стила на модернизирания кросоувър X7, представен в средата на април. Отличителна черта на автомобила е двустепенната предна оптика с горни двойни LED блокове, които изпълняват функциите на дневни светлини и динамични пътепоказатели. Под тях се намират основните секции на матричните фарове.

В кабината имаше огромен извит дисплей Live Cockpit Plus от ново поколение. Той съчетава 12,3-инчов виртуален инструментален клъстер с 14,9-инчов сензорен екран за инфотейнмънт.

Снимка 571445

Източник: BMW

Като опция в задната част на автомобила може да бъде инсталиран 31,3-инчов 8K мултимедиен екран, както и поддръжка за различни услуги, включително Amazon Prime Video, Twitch, Red Bull, Tubi, Amazon Music и приложението за новини. Пътниците отзад ще могат да контролират функционалността на системата с помощта на специални 5,5-инчови таблети, интегрирани във вратите.

При пускането на пазара новото BMW 7-Series ще се предлага с 3.0-литров редова шестица с турбокомпресор с мощност 286 и 380 конски сили. На върха на линията ще бъде версията 760i xDrive с 4,4-литров V8 с двоен турбо, произвеждащ 544 к.с. и 750 Нм въртящ момент. Всички двигатели вече са интегрирани с мека хибридна система с 48-волтов стартер-генератор, осигуряващ допълнителни 12 к.с. и 200 Nm въртящ момент при силно ускорение.

Снимка 571446

Източник: BMW

В допълнение, флагманският седан получи електрическа версия на i7 с два агрегата, монтирани на предната и задната ос. Общата им мощност е почти идентична с тази на "старшия" бензинов двигател - 544 к.с. и 744 нютон метра въртящ момент. Такъв автомобил е в състояние да ускори до сто км в час за 4,7 секунди, а максималната му скорост е принудително ограничена на около 240 км в час.

Стандартното оборудване на модела включваше адаптивно въздушно окачване, както и комплекс от съвременни електронни асистенти, съответстващи на автопилота от ниво "2+". Това означава, че електрониката може самостоятелно да контролира ускорението и забавянето, както и да сменя лентите в зависимост от пътната ситуация.

Снимка 571447

Източник: BMW

Продажбите на тези автомобили ще започнат през есента на 2022 г. Например в САЩ цените за новото BMW 7-Series започват от 94,3 хиляди долара, а електрическият седан i7 ще струва най-малко 120,3 хиляди долара.