Hummer, ненаситен за бензин гигант и мишена за природозащитниците, отново се завръща на световната сцена. Но този път автомобилът няма да гори бензин, нито пък ще изпуска парникови газове, пише AP.

Тази седмица General Motors съобщи, че ще започне да продава електрически пикап с марката Hummer от септември 2021 г. Засега американската компания не дава много подробности.

Очаква се моделът да бъде представен официално на публиката на 20 май. Автомобилът ще има огромна батерия и мотор, който ще генерира еквивалента на 1 000 к.с. Благодарение на него, пикапът ще ускорява от 0 до 100 км/ч за три секунди! Моторът ще генерира и невероятните 15 591 Nm въртящ момент, което означава, че ще има и огромен капацитет да тегли.

Пикапът ще бъде продаван под бранда GMC като Hummer EV. Новият модел ще има елементи в дизайна, заети от стария, но в крайна сметка няма да изглежда точно като "хамъра" от миналото.Засега не знаем колко ще струва той и колко километра ще може да измине с един заряд на батерията.

GM се отказа от бранда Hummer през 2010 г. Оригинално, бензиновото чудовище бе предназначено за армията и бе произвеждано от AM General LLC. По-късно GM придоби правата за цивилна версия.