Главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск потвърди чрез Twitter, че собствениците на автомобили от марката скоро ще имат достъп до Netflix и YouTube. Те ще могат да гледат съдържание от платформите на екрана на своите коли.

Въпреки че звучи опасно, тъй като няма как шофирането да се съчетава с гледане на телевизия, технологията ще работи само когато автомобилът не се движи, пише Pocket-lint. По думите на Мъск обаче съвсем скоро притежателите на Tesla ще могат да гледът съдържание от платформите, дори когато колата се движи. Това ще стане обаче при наличието на режим за автономно управление. Тогава колата ще е способна да се управлява сама, докато пътниците в нея гледат филми.

В поста в социалната мрежа Мъск описва новата технология, по която работи компанията му като изключително удобство с комфортни седалки и много добра аудио система. Въпреки че такъв проект трудно може да се завърши за кратък период от време, осигуряването на начини за забавление по време на пътуване не е ново за Tesla.

Американският автомобилен производител преди добави широка гама от игри към системите на колите, за да не скучаят водачите, когато им се налага да чакат в автомобила си.

Tesla залага на доста по-иновационен, а не конвенционален подход за интериора на своите коли. Още от ранните дни на Model S, водачите са изразявали възхитата си от малките детайли като това, че звукът на музиката автоматично се увеличава.

Model 3 e най-подходящата версия от колите на компанията, в която да се гледат филми заради дизайна на дисплея. Екраните в колите на Tesla обикновено са по-големи от тези на останалите автомобили. Това е голямо удобство според специалистите, тъй като собствениците на автомобил на марката могат да гледат любимия си сериал, докато го зареждат.

Tesla се срина с 11% след пореден слаб отчет

Tesla се срина с 11% след пореден слаб отчет

Производителят на електромобили се отказа от целта си "да е печеливша всяко тримесечие" и се концентрира върху растеж