Американската марка Jeep ще представи най-мощната версия на Grand Cherokee, наречена Trackhawk, след дни на автомобилното изложение в Ню Йорк. Продажбите на новия модел в САЩ ще започнат това лято.

Това заяви главният изпълнителен директор на компанията Майк Менли. Друга информация топ мениджърът обаче не пожела да разкрие, пише Auto Motor und Sport. 

Автомобилът вече бе издебнат многократно по време на пътни тестове. Ако се съди по шпионските снимки, новият модел се отличава от Grand Cherokee SRT с други брони, модифицирана радиаторна решетка и нова оптика. Всъдеходът има и нова спирачна система. 

Автомобилът ще бъде оборудван с 6,2-литров бензинов двигател HEMI V8. Същият агрегат е монтиран на Dodge Charger SRT. Мощността на мотора ще бъде 707 к.с. и 880 Нм максимален въртящ момент. Той ще работи в тандем с осемстепенна автоматична трансмисия. До 100 км/ч SUV-ът ще ускорява за 3 секунди. Максималната скорост ще бъде над 300 км в час. 

Освен това не е изключено появата на по-бюджетна версия на кросоувъра. Тази модификация ще получи 6,4-литров V8 двигател с мощност от 475 конски сили. До 100 км/ч автомобилът може да ускори за малко повече от 4 секунди. Максималната скорост е 275 километра в час. 

По-рано, компанията лансира нова версия на Jeep Grand Cherokee Trailhawk, предназначена за офроуд управление. Публичната премиера на автомобила се състоя на международното автомобилно изложение в Ню Йорк. В САЩ продажбите на модела ще започнат по-късно това лято.

Отвън версията Trailhawk изглежда по-агресивно. Автомобилът е получил по-здраво окачване с увеличен клиренс, червена лебедка за теглене, други брони с по-малки ъгли на влизане и излизане, различна радиаторна решетка и 18-инчови джанти.