Производителят на електрически автомобили Tesla може да има проблеми с пускането на пазара на обновения си модел Model S, информира Motor1 .

Според изданието това се дължи на необичайния волан на лифтбека, който прилича повече на самолетен щурвал. От Motor1 вече са отправили релевантен въпрос до американската Национална администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA). От ведомството обаче заявиха, че до момента окончателното решение за допускането на този модел на пазара не е взето.

"Понастоящем NHTSA не може да отговори със сигурност дали воланът отговаря на Федералните стандарти за безопасност на превозните средства. Ще се свържем с автомобилния производител за повече информация ", казаха от регулатора.

От Motor1 предполагат, че инженерите на Tesla най-вероятно са предвидили всички проблеми, които могат да възникнат пред електрическата кола от съответните регулаторни органи в САЩ. И следователно компанията скоро ще може да уреди всички въпроси със съответните служби. Според друга версия, необичайният волан съществува само на виртуален прототип на автомобила, а производствените версии на Model S ще бъдат оборудвани с традиционното кормило.

В допълнение към необичайния волан, актуализираният електрически автомобил получи 17-инчов дисплей с резолюция 2200 × 1300. Благодарение на мощен бордов компютър, можете да играете най-модерни игри на екрана. Фирмените фотоси на модела например показват на екрана играта The Witcher 3. Според Мъск при желание клиентите ще могат да играят на новия дисплей дори в Cyberpunk 2077.

Tesla Model S получи нова модификация на Plaid с три електрически двигателя и система за задвижване на всички колела. Общата мощност на автомобила е повече от 1034 конски сили. Такава кола може да ускори до сто километра в час за по-малко от 2 секунди. Резервът от мощност на автомобила е за изминаване на 628 километра. Максималната скорост е 322 км в час.

Също така инженерите на Tesla са подготвили версията Plaid +, чиято мощност му е около 1100 конски сили, а автономният пробег с едно зареждане е 837 километра.