Изцяло електрическият модел Mission E ще предоставя възможност за изминаване на 400 километра с 15-минутен заряд, предава британското издание AutoExpress, цитирайки Уве Михаел, директор на подразделението за разработка на електрически автомобили. С пълен заряд автомобилът ще изминава 500 километра.

Бързото зареждане ще става благодарение на новата електрическа система на колата от 800 волта. С нея Porsche ще предлага и домашни зарядни станции, които могат да бъдат контролирани чрез приложение на смартфона на собственика. Компанията планира и изграждането на мрежа от зарядни станции по подобие на Supercharger на Tesla.

Конкурентът на Tesla Model S вече бе заснет по време на тестове на известната германска писта Нюрбургринг.

Porsche смята, че ще може да продава по около 20 000 броя от модела на година. Компанията разработва и по-мощен вариант. Първоначално ще се появи версия с 592 к.с., четири врати и задвижване на всички колела. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще бъде едва 3,5 секунди.

Mission E няма да бъде изцяло автономна, като автомобилният производител посочва, че за тях удоволствието от шофирането е на първо място. Но ще бъде възможно "шофьорът да чете вестник, докато е в задръстване", а колата ще може да се паркира сама.