Руската марка лекотоварни автомобили GAZelle NN, собственост на водещия руски производител на лекотоварни и тежкотоварни машини ГАЗ, вече има салон в София. Дилър на марката за София е "Ауто Италия", собственост на "Авто Юнион" и "Еврохолд България". Ще бъдат предлагани различни версии на руската машина - товарни, пътнически, шаси кабини и други.

"Целта ни е да докажем големия потенциал на руските товарни машини на ГАЗ. Стартирахме продажбите още през септември и вече сме реализирали 140 автомобила, като до края на годината очакваме техният брой да достигне 200. Дългосрочно целим 50% пазарен дял в сегмента", заяви при откриването Милен Христов, член на съвета на директорите на "Авто Юнион".

Машините GAZelle NN са оборудвани с германски дизелов двигател, разработен от Volkswagen и са сертифицирани за ЕС, като покриват високите изисквания за вредни емисии на стандарта Евро-6. "Проектирани за тежките условия по пътищата в Русия, товарните автомобили на ГАЗ се отличават с изключителна надеждност и издръжливост. В допълнение, те имат модерен дизайн и са снабдени с редица съвременни технологии и удобства. GAZelle NN са най-атрактивно ценово позиционираните модели в своя сегмент", коментират от компанията.

"Сред големите предимства на руските товарни автомобили на ГАЗ са отличното съотношение цена-качество, както и бързите доставки. Поръчките за GAZelle NN се изпълняват веднага, без каквито и да било забавяния. Недостигът на нови лекотоварни автомобили на световния пазар, породен от дефицита на чипове не засягат руската автомобилна промишленост по никакъв начин", коментира Милен Христов.

На церемонията присъстваха руският посланик Н.Пр. Елеонора Митрофанова, директорът по износа на ГАЗ Леонид Дългов, и представителите на българския партньор на руската компания.

Шоурумът е разположен в бизнес центъра на бул. "Христофор Колумб" 43.