J.D. Power публикува редовното си годишно изследване на качеството на новите автомобили и новините за Tesla са ужасни: компанията се нарежда последна сред 32 автомобилни марки, участвали в изследването, пише CNN.

Изследването, което се провежда за 34-та поредна година в САЩ, измерва качеството на автомобилите в първите 90 дни от живота им. От него става ясно, че моделите на Tesla "страдат" от 250 проблема на 100 автомобила - значително повече от средните за индустрията 166 проблема, според J.D. Power.

Това е първият път, в който Tesla влиза в изследването. От J.D. Power подчертават, че последното място за компанията не е официално, тъй като тя не покрива всички критерии на изследването. Например, компанията на Илън Мъск не е разрешила проучвания във всички 15 щата, в които изследването се провежда.

Tesla отказва коментар.

Dodge и Kia се нареждат сред тези с най-малко проблеми - 136 на 100 автомобила. На дъното, освен Tesla, са Volvo (210 проблема), Audi (225 проблема) и Land Rover (228).

Проблемите на Tesla при качеството на автомобилите не са отскоро, а през 2019 г. Consumer Reports призова да не бъдат купувани Model S заради проблеми с надеждността.