Тesla Motors получи над 522 хил. предварителни поръчки за електрическия пикап Cybertruck, който все още не е пуснат в серийно производство. Това става ясно от форума Cybertruckownersclub, чиито посетители следват таблицата за резервации на модела.

Припомняме, прототипът на електрическия пикап Tesla Cybertruck дебютира на 22 ноември. Седмица по-късно шефът на Tesla Илън Мъск писа в Twitter, че компанията е получила над 250 хиляди заявки за закупуване на новия автомобил, чието прозводство ще започне едва през 2021 година.

Компаниите, които си направиха шега с Cybertruck на Tesla

Компаниите, които си направиха шега с Cybertruck на Tesla

След гафа при представянето на модела

Мъск отбеляза, че версиите с два и три двигателя са най-популярни, докато базовата едномоторна версия получава най-малко поръчки.

По-слабата версия на пикапа с един агрегат ще може да ускори до 100 км/час за 6,5 сек, докато топ модификациета с три електромотора Tri Motor ускорява до 100 км/ч за 2,9 секунди. Декларираният от хоризводителя автономен пробег без дозареждане, в зависимост от модификацията, варира от 400 до 800 километра.

Снимка 453939

Източник: Tesla

Каросерията на Tesla Cybertruck е изработена от високоякостна стомана, която се използва при производството на космически ракети SpaceX. Според Илън този материал не се страхува от силни удари с чук и изстрели от огнестрелно оръжие.

Снимка 453938

Източник: Tesla

Tesla Cybertruck ще се конкурира с новия електрически пикап GMC, специално за който ще бъде възродено името Hummer. Освен това други компании, като американският стартъп Nikola, също разработват подобни автомобили.