Tesla планира разширяване на мрежата си от супербързи зарядни станции, така че да покрие "100 процента от Европа" през следващата година.

Устройствата на компанията ще се простират "от Ирландия до Киев (Украйна), от Норвегия до Турция", написа в Twitter шефът на компанията Илън Мъск в отговор на туит, че някои части на Ирландия силно се нуждаят от супербързите зарядни станции.

Автомобилният производител започна да подготвя своя Model 3 за европейските пазари още през ноември, представяйки го в различни страни на континента. Компанията обяви, че европейската версия на автомобила ще бъде оборудвана с комбинирани системи за зареждане (CCS), съвместими с портове за бързо зареждане, пише Engadget.

Tesla ще модернизира съществуващите си зарядни станции на Стария континент с CCS щепсели, преди да пристигне Model 3. Новите зарядни инсталации може да са снабдени с технологията от самото начало.

Tesla удвоява своите зарядни станции

Tesla удвоява своите зарядни станции

По-голямата част от новите Supercharger ще се появят по най-оживените пътища

Тъй като технологията CCS е често използвана от електромобилите в Европа, мнозина се питат дали автомобилният производител смята да отвори мрежата си за превозни средства на други компании.

Ръководителят на Tesla за глобалната инфраструктура за зареждане - Дрю Бенет заяви, че компанията разговаря с други автомобилни производители, но все още няма конкретни планове.