Американският производител на електрически превозни средства Tesla ще привика за преглед в сервиз близо 135 000 превозни средства в САЩ поради проблеми с централния дисплей, се казва в съобщение на Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA).

По-специално подлежат на изтегляне за ремонт 134 951 автомобила Model S, произведени през периода 2012-2018 г. и Model X, произведени през 2016-2018 г. с централен дисплей, оборудван с процесор NVIDIA Tegra 3.

Причината за привикването в сервиз са проблеми, които могат да доведат до загуба на изображението от задната камера на централния дисплей.

Очаква се сервизната кампания да започне на 30 март 2021 година.

Американската национална администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) през януари поиска от Tesla да изтегли за ремонт 158 000 автомобила Model S и Model X поради дефекти на сензорния екран.

Американската компания Tesla Motors е основана през 2003 г. като разработчик и производител на електрически превозни средства и свързани с тях технологии. Световният лидер в тази област е със седалище в Пало Алто, Калифорния. В допълнение към електрическите превозни средства, компанията произвежда батерии и електрически двигатели по собствена технология и ги продава на други автомобилни компании като Toyota и Daimler.