Tesla ще започне денонощно производство в автомобилната си фабрика във Фримонт, Калифорния, тъй като се опитва да увеличи продукцията на Model 3 до 6000 на седмица до края на юни.

"Като част от прехода към 6k, цялото производство на Model 3 във Фримонт ще премине към работа в режим 24/7. Това означава, че ще добавим друга смяна към общото сглобяване, купетата и боядисването", пише в имейл до подчинените си изпълнителният директор на Tesla Илън Мъск.

Производството на Model 3 върви с пълна пара

Източник: Tesla

Производството на Model 3 върви с пълна пара

Компанията ежеседмично ще добавя по около 400 допълнителни служители в продължение на няколко седмици, разпределяйки ги между завода във Фримонт и гигафабриката за батерии.

Tesla вече си беше поставила за цел да произвежда по 5000 коли на седмица около края на второто тримесечие.

Акциите на Tesla тръгнаха нагоре, след като обявиха, че са удвоили производството на Model 3

Акциите на Tesla тръгнаха нагоре, след като обявиха, че са удвоили производството на Model 3

Ценните книжа се възстановяват след тежката си седмица

"Причината целевият процент за изграждане да е 6000, а не 5000 на седмица през юни, е, че не можем да имаме бройка без пространство за грешка в хиляди вътрешно и външно произведени части и процеси", каза преприемачът.

Мъск изтъкна факта, че Tesla е произвела 2250 от критичните за успеха на компанията седани през миналата седмица. "Работим до късно през нощта, за да работим до късно през нощта", заяви той.

Увеличеното работно време е продиктувано от нуждите на компанията бързо да пусне автомобили до клиентите и да събере необходимите приходи.

Новината идва един ден след като Tesla временно спря производството на Model 3. Прекъсването е планирано, а целта му е да се подобри автоматизацията и да се справи с проблемите, които забавиха производството.

Подобни паузи ще отнемат от 3 до 5 дни, а идеята е производството на Model 3 да достигне от 3000 до 4000 бройки на седмица още през следващия месец. Последната планирана вълна ъпгрейди ще повиши производствения капацитет до 6000 модела на седмица.