Японският производител на автомобили Toyota представи цяла поредица от хибриди и напълно електрически коли на Автомобилното изложение в Шанхай тази година.

Toyota показа едноместен електрически автомобил Rhombus, пише CNBC. Според идеята на компанията колата е концептуална и е насочена към млади потребители, родени след 1990 година. Превозното средство е разработено след проучване на компанията за изследвания в Китай - TMEC.

Различното при този автомобил е, че стандартните две места отпред са заменени с едно място, което е само за шофиращия и е разположено по средата на колата. А двете седалки отзад спестяват повече пространство и правят превозното средство по-просторно и удобно.

Освен Rhombus, другите модели на марката, които привлякоха вниманието по време на изложението, бяха C-HR и IZOA.

От компанията са заявили, че планират да пуснат повече от 10 модела електрически превозни средства в световен мащаб през следващите пет или шест години. Новата цел на японския производител е продажбите на електрически автомобили да достигнат до 5,5 милиона броя по цял свят до 2030 година.

Моделите C-HR и IZOA на Toyota, представени на автомобилното изложение в Шанхай, ще са първите електрически коли на китайския пазар от японска марка. Очаква се продажбите техните продажби да започнат през следващата година.