Японската компания Тoyota е разработила специална модификация на SUV Land Cruiser 70, предназначена за превозване на ваксини. Според Motor1 , B Medical Systems също са участвали в проекта. В момента специалната версия на този кросоувър вече е получила предварителна сертификация от Световната здравна организация.

Очаква се всъдеходът да се използва в развиващите се страни, където качеството на пътищата е лошо. За транспортиране на ваксини модифицираният вариант на модела Land Cruiser 70 е оборудван с хладилник с вместимост 396 литра. Устройството може да работи офлайн до 16 часа.

Снимка 525378

Източник: Toyota

Хладилното устройство може да се презарежда директно по време на шофиране с помощта на електрическата система на автомобила или по време на спиране от външен източник на енергия. Общо хладилникът е предназначен за 400 дози ваксина.

SUV Land Cruiser 70 Series все още се продава в някои страни. Например можете да закупите тази кола в Австралия, където тя е оборудвана с 4,5-литров V8 дизелов двигател. Освен това наскоро в тази страна беше представен специален SUV Land Cruiser 70 Series с електрическо задвижване. Този автомобил е разработен по поръчка на минната компания BHP Billiton. Първото копие на машината скоро ще отиде за тестване, което ще се проведе в мина за никелова руда.